Hozzávalók:
2 adag kalácshoz
Az édes tésztához:
A sóshoz:
A tészta lekenéséhez:
Diós:
Kakaós:
Csirkemájas:
Pizzás
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben, majd a tészta többi hozzávalójával (Ha sósat készítünk, akkor több sót teszünk bele, ha édeset akkor pedig több cukort) lágy tésztát dagasztunk belőle.
Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és 4 részre osztjuk. Mind a 4 részt 20-25 cm kerek lappá nyújtjuk, majd az elsőt sütőpapírra terítjük. Megkenjük töltelékkel, majd ráborítjuk a második lapot.
A kör közepére helyezünk egy poharat, majd kicsit belenyomkodjuk a tésztába, de úgy, hogy ne szakítsa át. Ez lesz a süti közepe.
A pohár szélétől 1-1,5 cm távolságban végigvágjuk a széléig a tésztát 10 szeletben. Ezután egyenként megcsavarjuk 2-3x. Megkenjük tojásfehérjével, az édes tésztát megszórjuk cukorral, a sósat szezámmaggal vagy sajttal.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, 15 percig még hagyjuk kelni a tésztát és betoljuk a sütőbe és kb. 30 percig sütjük.