Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nápolyi rakott tészta recept

Nápolyi rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg spagetti tészta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 10 dkg zeller
    • 3-4 fej gomba
    • 2-3 ek olívaolaj
    • só, bors
    • 50 dkg darált hús
    • 1 ek oregánó
    • 1 dl vörösbor
    • 1 doboz konzerv paradicsom (hámozott)

    A besamelhez:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg liszt
    • 1 l tej
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 6 dkg reszelt sajt

    A tetejére:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A répát, hagymát, zellert, gombát és 3 gerezd fokhagymát késes robotgéppel nem teljesen pépesre daráljuk.

    Az olívaolajon egy serpenyőben sózva, borsozva, 10-15 perc alatt, fedővel letakarva puhára pároljuk a zöldséges masszát. A zöldséghez keverjük a darált húst és addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik. Rászórjuk az oregánót, hozzáöntjük a bort és amikor az alkohol már elillant, belekeverjük a paradicsomot, amit fakanállal összenyomkodunk kisebb darabokra (vagy eleve daraboltat veszünk, bár azon rajta van a héja).

    15 percig fedő alatt pároljuk.

    A tésztát közben félkeményre főzzük enyhén sós vízben.

    A besamelhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és kicsit pirítjuk, de csak annyira, hogy a liszt elveszítse nyers ízét, de ne barnuljon meg. A tejjel apránként feleresztjük, közben minden fázisnál keverjük csomómentesre. Reszeljük bele a maradék fokhagymát és a sajt felét. Amint besűrűsödött, kész is.

    A tésztát keverjük össze a besamellel és a felét öntsük egy sütőtálba vagy tepsibe. Egyenletesen osszuk szét a tetején a húsos ragut, majd fedjük be a maradék tésztával.

    Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá