Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tortilla recept

Rakott tortilla
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 100 g bacon
    • 500 g darálthús
    • 100 g paradicsom
    • 100 g kukorica
    • 100 g fetasajt
    • esetleg még ízlés szerint kerülhet bele: bab, gyöngyhagyma, újhagyma,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS…stb végtelen a lehetőség.
    • 3-4 lap tortilla lap
    • fűszerek: gyros fűszerkeverék+bors (vagy bors, só, bazsalikom, fokhagyma)

    Elkészítése:

    A tortilla lapokat kevés vajon egy palacsintasütőben megpirítjuk.

    Kevés olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont, majd rárakjuk a darált húst. Ekkor feltétlenül fűszerezzük, mert a hús nem lesz jó ízű. Főzzük egy jó 15-20 percig, gyakori kevergetés mellett.

    Ekkor mehet rá a paradicsom (esetleg bab, zöldhagyma….ami jól esik) Ezzel is felforraljuk (én szeretem, ha kicsit egészben marad a paradicsom).

    Most jöhet a kukorica, amivel éppen hogy csak elkeverjük és már rakjuk is bele a lisztet. Ezzel elkeverjük és bátran pirítsuk, ne féljünk tőle. Ez adni fog neki egy jó ízt. Közben lazán belekeverjük a feta sajtot.

    Egy 6-8 szeletes torta ormát kikenünk vajjal.
    1. réteg: tészta
    2. réteg: töltelék, rá tejföl
    3. tészta
    4. töltelék, rá tejföl
    5. tészta (ebben az esetben az utolsó), amire tejfölt teszünk. Ezt ne sajnáljuk. Ízlés szerint a töltelékes részre még plusz sajtot is lehet reszelni. Végül az egészet zárjuk egy sajt réteggel.

    Mehet a sütőbe: 180°C 15-20 perc (vagy amíg szép nem lesz a teteje).

    Tipp:

    Tejföl helyett lehet paradicsomszószt is használni, azzal is isteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá