Rakott tortilla recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g bacon
- 500 g darálthús
- 100 g paradicsom
- 100 g kukorica
- 100 g fetasajt
- esetleg még ízlés szerint kerülhet bele: bab, gyöngyhagyma, újhagyma, FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS…stb végtelen a lehetőség.
- 3-4 lap tortilla lap
- fűszerek: gyros fűszerkeverék+bors (vagy bors, só, bazsalikom, fokhagyma)
Elkészítése:
A tortilla lapokat kevés vajon egy palacsintasütőben megpirítjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont, majd rárakjuk a darált húst. Ekkor feltétlenül fűszerezzük, mert a hús nem lesz jó ízű. Főzzük egy jó 15-20 percig, gyakori kevergetés mellett.
Ekkor mehet rá a paradicsom (esetleg bab, zöldhagyma….ami jól esik) Ezzel is felforraljuk (én szeretem, ha kicsit egészben marad a paradicsom).
Most jöhet a kukorica, amivel éppen hogy csak elkeverjük és már rakjuk is bele a lisztet. Ezzel elkeverjük és bátran pirítsuk, ne féljünk tőle. Ez adni fog neki egy jó ízt. Közben lazán belekeverjük a feta sajtot.
Egy 6-8 szeletes torta ormát kikenünk vajjal.
1. réteg: tészta
2. réteg: töltelék, rá tejföl
3. tészta
4. töltelék, rá tejföl
5. tészta (ebben az esetben az utolsó), amire tejfölt teszünk. Ezt ne sajnáljuk. Ízlés szerint a töltelékes részre még plusz sajtot is lehet reszelni. Végül az egészet zárjuk egy sajt réteggel.
Mehet a sütőbe: 180°C 15-20 perc (vagy amíg szép nem lesz a teteje).
Tipp:
Tejföl helyett lehet paradicsomszószt is használni, azzal is isteni.