Rakott tortilla

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott tortilla

Hozzávalók:

  • 100 g bacon
  • 500 g darálthús
  • 100 g paradicsom
  • 100 g kukorica
  • 100 g fetasajt
  • esetleg még ízlés szerint kerülhet bele: bab, gyöngyhagyma, újhagyma, tojás…stb végtelen a lehetőség.
  • 3-4 lap tortilla lap
  • fűszerek: gyros fűszerkeverék+bors (vagy bors, só, bazsalikom, fokhagyma)

Elkészítése:

A tortilla lapokat kevés vajon egy palacsintasütőben megpirítjuk.

Kevés olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont, majd rárakjuk a darált húst. Ekkor feltétlenül fűszerezzük, mert a hús nem lesz jó ízű. Főzzük egy jó 15-20 percig, gyakori kevergetés mellett.

Ekkor mehet rá a paradicsom (esetleg bab, zöldhagyma….ami jól esik) Ezzel is felforraljuk (én szeretem, ha kicsit egészben marad a paradicsom).

Most jöhet a kukorica, amivel éppen hogy csak elkeverjük és már rakjuk is bele a lisztet. Ezzel elkeverjük és bátran pirítsuk, ne féljünk tőle. Ez adni fog neki egy jó ízt. Közben lazán belekeverjük a feta sajtot.

Egy 6-8 szeletes torta ormát kikenünk vajjal.
1. réteg: tészta
2. réteg: töltelék, rá tejföl
3. tészta
4. töltelék, rá tejföl
5. tészta (ebben az esetben az utolsó), amire tejfölt teszünk. Ezt ne sajnáljuk. Ízlés szerint a töltelékes részre még plusz sajtot is lehet reszelni. Végül az egészet zárjuk egy sajt réteggel.

Mehet a sütőbe: 180°C 15-20 perc (vagy amíg szép nem lesz a teteje).

Tipp:

Tejföl helyett lehet paradicsomszószt is használni, azzal is isteni.