Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói sertésborda recept

Milánói sertésborda
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda vagy karaj
    • 40 dkg tészta (spagetti, makaróni, ki mit szeret)
    • 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 3-4 szeletelt gomba
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom
    • 1-1 csapott mokkáskanál oregano, bazsalikom
    • étolaj, só, bors
    • reszelt sajt
    • panírozáshoz: liszt, zsemlemorzsa és  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, reszelt sajt

    Elkészítése:

    A kockára vágott szalonnát kisütjük és a zsírján megpirítjuk az aprított hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt még 10 percig főzzük.

    Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A megfőtt tésztát a forró paradicsomos, sonkás szószba forgatjuk.

    A hússzeleteket kicsit kiklofoljuk, a szeleteket megsózzuk, a tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt sajtot és villával enyhén felverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belemártjuk a felvert tojásban, aztán morzsába hempergetjük.

    A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.

    Minden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá