Milánói sertésborda

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Milánói sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda vagy karaj
  • 40 dkg tészta (spagetti, makaróni, ki mit szeret)
  • 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3-4 szeletelt gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom
  • 1-1 csapott mokkáskanál oregano, bazsalikom
  • étolaj, só, bors
  • reszelt sajt
  • panírozáshoz: liszt, zsemlemorzsa és tojás, reszelt sajt

Elkészítése:

A kockára vágott szalonnát kisütjük és a zsírján megpirítjuk az aprított hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt még 10 percig főzzük.

Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A megfőtt tésztát a forró paradicsomos, sonkás szószba forgatjuk.

A hússzeleteket kicsit kiklofoljuk, a szeleteket megsózzuk, a tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt sajtot és villával enyhén felverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belemártjuk a felvert tojásban, aztán morzsába hempergetjük.

A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.

Minden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.