Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói zöldséges rétes bolognai szósszal recept

Mexikói zöldséges rétes bolognai szósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál olaj
    • 60 dkg zöldség (mirelit vagy apróra kockázott vegyes idény zöldség)
    • 2 tasak bolognai alappor
    • 2 csomag réteslap
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Kevés olajon megpároljuk a zöldséget. Hozzáadjuk a bolognai alapot, felöntjük hideg vízzel, kevergetve felforraljuk, majd gyenge tűzön készre főzzük.

    Ízlés szerint ízesíthetjük sóval és borssal. A réteslapokat vékonyan megkenjük olajjal, egymásra helyezzük őket három lap vastagságban, az egyik szélükre zsemlemorzsát szórunk.

    A zöldséges tölteléket egyenletesen elosztva a lapok szélére helyezzük, majd szorosan feltekerjük.

    A rétesek tetejét felvert tojással kenjük meg és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 200 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután elkészült, felszeletelve tálaljuk.

    Tipp:

    Ha nem szeretnénk csupa zöldséges rétest enni, akkor lehet fele annyit tenni a töltelékbe, és 30 dkg darált hússal pótolnunk.

    Ízlés szerint tehetünk hozzá 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát is. Virsli karikákat, vagy füstölt kolbász darabkákat is. Fel lehet dobni egy pár kocka sajttal is…

    A konyharuha segítségével tekerjük föl a rétest (fogjuk meg a két szélét, és emeljük meg, hogy a rétes tekercselődni kezdjen, mint egy palacsinta).

    Kisbabás anyukák úgy igazíthatják a tölteléket, hogy olyan zöldségek legyenek benne, amiket a gyerkőc is szeret. A szószban pedig semmi olyan összetevő nincs, amit ne ehetne 1 éves kor után! Szóval ideális időhiányban szenvedő és ötlettelen Anyatársaknak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá