Medvehagymás nokedli juhtúróval recept
Hozzávalók:
- 2 csokor medvehagyma
- 450 g liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 1 bögre víz
- 1 kávéskanál só
- olívaolaj
- 150 g füstölt szalonna
- 250 g juhtúró
Elkészítése:
A frissen szedett medvehagymát leöblítjük, majd kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.
Egy tálba szórjuk a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga.
Egy nagyobb edényben forraljunk sós vizet és szaggassuk bele a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőnek, akkor szűrőkanállal szűrjük le.
A szalonnát vágjuk apró kockákra és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. A kisült zsírral locsoljuk meg a kész galuskákat és keverjük el.
Tálaláskor szórjuk meg a galuskákat a szalonna kockákkal, morzsoljunk rá juhtúrót és forrón kínáljuk az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









