Hozzávalók:
Elkészítése:
A frissen szedett medvehagymát leöblítjük, majd kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.
Egy tálba szórjuk a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga.
Egy nagyobb edényben forraljunk sós vizet és szaggassuk bele a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőnek, akkor szűrőkanállal szűrjük le.
A szalonnát vágjuk apró kockákra és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. A kisült zsírral locsoljuk meg a kész galuskákat és keverjük el.
Tálaláskor szórjuk meg a galuskákat a szalonna kockákkal, morzsoljunk rá juhtúrót és forrón kínáljuk az ételt.