Medvehagymás nokedli juhtúróval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 450 g liszt
  • 1 tojás
  • kb 1 bögre víz
  • 1 kávéskanál só
  • olívaolaj
  • 150 g füstölt szalonna
  • 250 g juhtúró

Elkészítése:

A frissen szedett medvehagymát leöblítjük, majd kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.

Egy tálba szórjuk a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga.

Egy nagyobb edényben forraljunk sós vizet és szaggassuk bele a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőnek, akkor szűrőkanállal szűrjük le.

A szalonnát vágjuk apró kockákra és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. A kisült zsírral locsoljuk meg a kész galuskákat és keverjük el.

Tálaláskor szórjuk meg a galuskákat a szalonna kockákkal, morzsoljunk rá juhtúrót és forrón kínáljuk az ételt.