Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Käsespätzle (osztrák sajtos nokedli) recept

Käsespätzle (osztrák sajtos nokedli)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók: Nokedlihez:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 2 dl szóda vagy sör
    • 1 dl tej

    Mártáshoz:

    • 20 dkg bacon
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 2 dl főzőtejszín
    • só, bors és szerecsendió ízlés szerint
    • 1 ek vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • pirított hagyma

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, sót, tejet, szódát és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük a masszát.

    Egy nagyobb edényben vizet forralunk és teszünk hozzá kevés sót és olajat.

    A nokedli tésztát lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

    A kifőtt nokedlit leszűrjük vagy kiszedjük és hideg vízzel átöblítjük.

    A mártáshoz a bacont felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.

    A pirított bacont kiszedjük az edényből és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a hámozott és aprított hagymát.

    A megpirított hagymához hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.

    Kb 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a sajtot és olvadásig főzzük.

    Ha a sajt elolvadt, akkor beleforgatjuk a nokedlit és a bacont is.

    A baconből tehetünk félre a tálaláshoz és összemelegítjük az egészet.

    A nokedlit forrón tálaljuk pirított baconnel és pirított hagymával.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá