Hozzávalók: Nokedlihez:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, sót, tejet, szódát és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük a masszát.
Egy nagyobb edényben vizet forralunk és teszünk hozzá kevés sót és olajat.
A nokedli tésztát lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük.
A kifőtt nokedlit leszűrjük vagy kiszedjük és hideg vízzel átöblítjük.
A mártáshoz a bacont felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
A pirított bacont kiszedjük az edényből és a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a hámozott és aprított hagymát.
A megpirított hagymához hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá.
Kb 2-3 percig forraljuk, majd beletesszük a sajtot és olvadásig főzzük.
Ha a sajt elolvadt, akkor beleforgatjuk a nokedlit és a bacont is.
A baconből tehetünk félre a tálaláshoz és összemelegítjük az egészet.
A nokedlit forrón tálaljuk pirított baconnel és pirított hagymával.