Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, tojásos nokedli töltött pulykamellel recept

Sajtos, tojásos nokedli töltött pulykamellel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 40 dkg szeletelt pulykamell
    • 25 dkg csirkemáj
    • 1 csomag szeletelt bacon
    • 1 fej lilahagyma
    • só, bors, majoránna
    • 6 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt

    Nokedlihez:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Nokedlire:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 10 dkg reszelt (parmezán) sajt
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A pulykamellet befűszerezzük (sózzuk, borsózzuk), majd állni hagyjuk.

    A csirkemájat megtisztítjuk, lehártyázzuk és fűszerezzük borssal és majoránnával. Lisztbe forgatjuk és forró olajban addig sütjük, amíg a liszt pirulni kezd. Nem kell teljesen átsütni!

    A bacon szeleteket kiterítjük kettesével, majd rárakunk egy szelet fűszerezett húst, majd a felső részre teszünk egy fél csirkemájat és a szalonna segítségével feltekerjük. Így járunk el a többi hússal is.

    Egy kerámia sütőtálat kibélelünk alufóliával, kikenjük olajjal az alját és belerakjuk a tekercseket. A maradék májat beletekerjük baconbe és mellérakjuk a húsnak és alufóliával befedjük.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.

    Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a sajtos-tojásos nokedlit. A lisztbe beleütjük a tojást, csipet sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy galuskatészta legyen. Összekeverjük, de nem dolgozzuk ki nagyon a tésztát, mert akkor kemény lesz.

    Forrásban lévő bő, sós vízbe apró galuskákat szaggatunk a tésztából. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.

    Ezután forró olajra tesszük, jól elkeverjük és a sajttal elkevert, felvert tojásokat ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk és addig kevergetjük, amíg a tojás kezd szilárdulni. Rezgősre sütjük, hogy ne száradjon ki.

    A töltött pulykamelleket vastagabb szeleteke vágjuk együtt tálaljuk a nokedlivel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá