Sajtos, tojásos nokedli töltött pulykamellel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 40 dkg szeletelt pulykamell
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors, majoránna
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt

Nokedlihez:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • víz

Nokedlire:

  • 4 egész tojás
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt (parmezán) sajt
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A pulykamellet befűszerezzük (sózzuk, borsózzuk), majd állni hagyjuk.

A csirkemájat megtisztítjuk, lehártyázzuk és fűszerezzük borssal és majoránnával. Lisztbe forgatjuk és forró olajban addig sütjük, amíg a liszt pirulni kezd. Nem kell teljesen átsütni!

A bacon szeleteket kiterítjük kettesével, majd rárakunk egy szelet fűszerezett húst, majd a felső részre teszünk egy fél csirkemájat és a szalonna segítségével feltekerjük. Így járunk el a többi hússal is.

Egy kerámia sütőtálat kibélelünk alufóliával, kikenjük olajjal az alját és belerakjuk a tekercseket. A maradék májat beletekerjük baconbe és mellérakjuk a húsnak és alufóliával befedjük.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.

Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a sajtos-tojásos nokedlit. A lisztbe beleütjük a tojást, csipet sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy galuskatészta legyen. Összekeverjük, de nem dolgozzuk ki nagyon a tésztát, mert akkor kemény lesz.

Forrásban lévő bő, sós vízbe apró galuskákat szaggatunk a tésztából. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.

Ezután forró olajra tesszük, jól elkeverjük és a sajttal elkevert, felvert tojásokat ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk és addig kevergetjük, amíg a tojás kezd szilárdulni. Rezgősre sütjük, hogy ne száradjon ki.

A töltött pulykamelleket vastagabb szeleteke vágjuk együtt tálaljuk a nokedlivel.