Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kagylócskák recept

Sajtos kagylócskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A kagylócskákhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 45 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • só ízlés szerint

    A lekenéshez:

    A töltelékhez:

    • 5 dkg vaj
    • 1,75 dl tej
    • 5 dkg tubusos sajtkrém
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 5 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint só és bors

    A forgatáshoz:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

    A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Beleöntjük a lisztbe a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, majd összegyúrjuk. Félrerakjuk 20-25 percre, míg elkészítjük a tölteléket.

    Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

    Egy edénybe öntjük a tejet és felforraljuk a liszttel, hozzákeverjük a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg a sajt elolvad. Ízesítjük sóval, borssal, majd félrerakjuk hűlni. Mikor kihűlt hozzákeverjük a sajtkrémet és a lágy vajat.

    A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtva 5-6 cm-es köröket szaggatunk, óvatosan félbehatjuk, de nem nyomjuk össze és sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.

    Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    Habzsákba rakjuk a tölteléket és betöltjük vele a kagylócskákat, majd óvatosan reszelt sajtba forgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá