Hozzávalók:
A kagylócskákhoz:
A lekenéshez:
A töltelékhez:
A forgatáshoz:
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Beleöntjük a lisztbe a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, majd összegyúrjuk. Félrerakjuk 20-25 percre, míg elkészítjük a tölteléket.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Egy edénybe öntjük a tejet és felforraljuk a liszttel, hozzákeverjük a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg a sajt elolvad. Ízesítjük sóval, borssal, majd félrerakjuk hűlni. Mikor kihűlt hozzákeverjük a sajtkrémet és a lágy vajat.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtva 5-6 cm-es köröket szaggatunk, óvatosan félbehatjuk, de nem nyomjuk össze és sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Habzsákba rakjuk a tölteléket és betöltjük vele a kagylócskákat, majd óvatosan reszelt sajtba forgatjuk.