Sajtos kagylócskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos kagylócskák

Hozzávalók:
A kagylócskákhoz:

  • 1 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 45 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • só ízlés szerint

A lekenéshez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 1,75 dl tej
  • 5 dkg tubusos sajtkrém
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só és bors

A forgatáshoz:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Beleöntjük a lisztbe a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, majd összegyúrjuk. Félrerakjuk 20-25 percre, míg elkészítjük a tölteléket.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Egy edénybe öntjük a tejet és felforraljuk a liszttel, hozzákeverjük a reszelt sajtot és addig kevergetjük, míg a sajt elolvad. Ízesítjük sóval, borssal, majd félrerakjuk hűlni. Mikor kihűlt hozzákeverjük a sajtkrémet és a lágy vajat.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtva 5-6 cm-es köröket szaggatunk, óvatosan félbehatjuk, de nem nyomjuk össze és sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Habzsákba rakjuk a tölteléket és betöltjük vele a kagylócskákat, majd óvatosan reszelt sajtba forgatjuk.