Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás nokedli juhtúróval recept

Medvehagymás nokedli juhtúróval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 csokor medvehagyma
    • 450 g liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 1 bögre víz
    • 1 kávéskanál só
    • olívaolaj
    • 150 g füstölt szalonna
    • 250 g juhtúró

    Elkészítése:

    A frissen szedett medvehagymát leöblítjük, majd kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.

    Egy tálba szórjuk a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga.

    Egy nagyobb edényben forraljunk sós vizet és szaggassuk bele a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőnek, akkor szűrőkanállal szűrjük le.

    A szalonnát vágjuk apró kockákra és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. A kisült zsírral locsoljuk meg a kész galuskákat és keverjük el.

    Tálaláskor szórjuk meg a galuskákat a szalonna kockákkal, morzsoljunk rá juhtúrót és forrón kínáljuk az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá