Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kagyló hollandi mártásban recept

Kagyló hollandi mártásban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg héjas fekete kagyló
    • fél kg spagetti tészta

    Mártáshoz:

    • 125 g margarin
    • 200 g tejföl
    • 1 ek mustár
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek cukor
    • 2 citrom leve
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 ek morzsolt majoránna

    Elkészítése:

    A kagylót pár órára vízbe áztatjuk, hogy kinyíljanak. Közben többször cseréljük alatta a vizet. Amelyik kagyló az áztatás során nem nyílt ki, azokat eldobjuk, mert nem jók.

    A kagyló szőröcskéit eltávolítjuk, majd lobogó vízben kb 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húst kivesszük a héjból.

    Közben a mártás hozzávalóit jól összekeverrjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg szép sima, csomómentes mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a kagylóhúst és kb 5 perc alatt összefőzzük.

    A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd összeforgatjuk a kagylós raguval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá