Kagyló hollandi mártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Kagyló hollandi mártásban

Hozzávalók:

  • 1 kg héjas fekete kagyló
  • fél kg spagetti tészta

Mártáshoz:

  • 125 g margarin
  • 200 g tejföl
  • 1 ek mustár
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • 2 citrom leve
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek morzsolt majoránna

Elkészítése:

A kagylót pár órára vízbe áztatjuk, hogy kinyíljanak. Közben többször cseréljük alatta a vizet. Amelyik kagyló az áztatás során nem nyílt ki, azokat eldobjuk, mert nem jók.

A kagyló szőröcskéit eltávolítjuk, majd lobogó vízben kb 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húst kivesszük a héjból.

Közben a mártás hozzávalóit jól összekeverrjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg szép sima, csomómentes mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a kagylóhúst és kb 5 perc alatt összefőzzük.

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd összeforgatjuk a kagylós raguval.