Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis bélszín tejszínes mártásban recept

Hamis bélszín tejszínes mártásban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg hús (eredeti receptben marhabélszín) én most lapockát használtam ezért hamis
    • 2 szál fehérrépa
    • 5 szál sárgarépa
    • 1 kis fej zeller
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 250 ml tejszín
    • 1 fél citromból nyert citromlé
    • 4 db babérlevél
    • feketebors ízlés szerint
    • 1 ek mustár
    • só ízlés szerint
    • 1 ek cukor
    • 2 csapott ek finomliszt

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

    A húst megmossuk, felszeleteljük és megsózzuk.

    A zöldségeket olajon/zsíron megdinszteljük, mellérakjuk a húst és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a borsot és a babérleveleket.

    30-40 percig főzzük, míg a hús megpuhul, majd kiszedjük.

    A zöldségekhez adjuk a citromlevet (vagy 1-2 ek ecetet), felforraljuk, majd belekeverjük a mustárt is.

    Levesszük a tűzről, a zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk és visszatesszük a tűzre.

    Hozzáadjuk a tejszínt, sót, cukrot, lisztet, és állandó keverés mellett besűrítjük. Rövid ideig forraljuk, majd visszatesszük a felszeletelt húst és így is hagyjuk forrni picit.

    Knédlivel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá