Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis dubarry recept

Hamis dubarry
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 csirke felsőcomb
    • 450 g brokkoli-karfiol keverék (mirelit)
    • 5 dkg vaj
    • 2-3 ek liszt
    • 200 ml tej
    • 2-3 ek tejföl
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • szükség szerint zsiradék

    Elkészítése:

    A csirkecombokat kicsontozzuk, pillangóvágással: a hús közepétől kifelé bevágjuk mindkét oldalon és kihajtjuk. Kicsit megklopfoljuk, fűszerezzük.

    Besamel mártást készítünk. A vajat felhevítjük, picit sózzuk, liszttel megszórjuk és tejjel felöntjük, simára keverjük. Fűszerezzük ízlés szerint és tejöllel elkeverjük.

    A húst serpenyőben kevés zsiradékon elősütjük. A mirelit zöldséget sós vízben előfőzzük. Egy jénai tálat kizsírozunk, belehelyezzük a húsokat és erre halmozzuk a zöldségeket.

    Leöntjük besamel mártással, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük 200 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá