Hamis dubarry

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirke felsőcomb
  • 450 g brokkoli-karfiol keverék (mirelit)
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek liszt
  • 200 ml tej
  • 2-3 ek tejföl
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • szükség szerint zsiradék

Elkészítése:

A csirkecombokat kicsontozzuk, pillangóvágással: a hús közepétől kifelé bevágjuk mindkét oldalon és kihajtjuk. Kicsit megklopfoljuk, fűszerezzük.

Besamel mártást készítünk. A vajat felhevítjük, picit sózzuk, liszttel megszórjuk és tejjel felöntjük, simára keverjük. Fűszerezzük ízlés szerint és tejöllel elkeverjük.

A húst serpenyőben kevés zsiradékon elősütjük. A mirelit zöldséget sós vízben előfőzzük. Egy jénai tálat kizsírozunk, belehelyezzük a húsokat és erre halmozzuk a zöldségeket.

Leöntjük besamel mártással, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük 200 fokon.