Hamis bélszín tejszínes mártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hamis bélszín tejszínes mártásban

Hozzávalók:

  • 1 kg hús (eredeti receptben marhabélszín) én most lapockát használtam ezért hamis
  • 2 szál fehérrépa
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 250 ml tejszín
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 4 db babérlevél
  • feketebors ízlés szerint
  • 1 ek mustár
  • só ízlés szerint
  • 1 ek cukor
  • 2 csapott ek finomliszt

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

A húst megmossuk, felszeleteljük és megsózzuk.

A zöldségeket olajon/zsíron megdinszteljük, mellérakjuk a húst és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a borsot és a babérleveleket.

30-40 percig főzzük, míg a hús megpuhul, majd kiszedjük.

A zöldségekhez adjuk a citromlevet (vagy 1-2 ek ecetet), felforraljuk, majd belekeverjük a mustárt is.

Levesszük a tűzről, a zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk és visszatesszük a tűzre.

Hozzáadjuk a tejszínt, sót, cukrot, lisztet, és állandó keverés mellett besűrítjük. Rövid ideig forraljuk, majd visszatesszük a felszeletelt húst és így is hagyjuk forrni picit.

Knédlivel tálaljuk.