Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell karamellizált hagymával, balzsamecetes-tejszínes mártásban recept

Csirkemell karamellizált hagymával, balzsamecetes-tejszínes mártásban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csirkemell
    • 3 fej hagyma
    • 2 kk balzsamecet
    • 1 kk kristálycukor
    • 125 ml tejszín 33 %-os
    • 125 ml tyúkhúsleves alaplé
    • 1/2 kk fokhagymapor
    • só, bors
    • 1/2 kk kakukkfű
    • olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellett megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is.

    Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát megsütjük. Ezután félretesszük.

    A fenmaradt olajban kb 10 percig kevergetve, egyenletesen dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat. Ezután megszórjuk a kakukkfűvel (ha nincs akkor használhatunk szárítottatt is), cukorral és a balzsamesettel. 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a meleg alaplével.bMagasabb hőfokom tovább főzzük még 2-3 percig hogy az alaplé kicsit redukálódjon.

    Ezután csökkentjük a hőfokot és álandó kevergetés közben lassan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejszínt is. Hagyjuk felfőni, majd a végén visszarakjuk a húsokat is. Meglocsoljuk a mártással és hagyjuk egy picit felmelegedni.

    Jázmin rizzsel és édesburgonyával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá