Csirkemell karamellizált hagymával, balzsamecetes-tejszínes mártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemell karamellizált hagymával, balzsamecetes-tejszínes mártásban

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 3 fej hagyma
  • 2 kk balzsamecet
  • 1 kk kristálycukor
  • 125 ml tejszín 33 %-os
  • 125 ml tyúkhúsleves alaplé
  • 1/2 kk fokhagymapor
  • só, bors
  • 1/2 kk kakukkfű
  • olaj

Elkészítése:

A csirkemellett megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is.

Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát megsütjük. Ezután félretesszük.

A fenmaradt olajban kb 10 percig kevergetve, egyenletesen dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat. Ezután megszórjuk a kakukkfűvel (ha nincs akkor használhatunk szárítottatt is), cukorral és a balzsamesettel. 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a meleg alaplével.bMagasabb hőfokom tovább főzzük még 2-3 percig hogy az alaplé kicsit redukálódjon.

Ezután csökkentjük a hőfokot és álandó kevergetés közben lassan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejszínt is. Hagyjuk felfőni, majd a végén visszarakjuk a húsokat is. Meglocsoljuk a mártással és hagyjuk egy picit felmelegedni.

Jázmin rizzsel és édesburgonyával tálaltam.