Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos tészta recept

Húsos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg darált hús (vagy maradék pörkölt, esetleg löncshús konzerv)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 ek zsír vagy olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
    • 250 g száraztészta (spagetti, makaróni…..stb)
    • 50 g sűrített paradicsom vagy kb 5 dl paradicsomlé
    • só ízlés szerint
    • reszelt sajt a tetejére (el is maradhat)

    Elkészítése:

    Ha maradék pörköltből készül, akkor azt daráljuk le, ha konzervből, akkor villával törjük össze.

    A hagymákat pucoljuk meg, kockázzuk fel és a felforrósított zsiradékon dinszteljük. Ha szép aranybarna, akkor levesszük a tűzről, hozzáadunk kb 1 csapott ek paprikát, jól elkeverjük, majd beletesszük a darált húst/darált pörköltet/konzervet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a tűzre.

    Hozzáadjuk a paradicsompürét (ilyenkor kevés vizet is önthetünk alá) vagy a levet, jól elkeverjük és fedő alatt, többször átkeverve a húst puhára főzzük (ha kell, öntünk alá kevés vizet).

    Közben a tésztát a szokásos módon sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a húsos raguval jól összeforgatjuk. Akár már most is tálalható.

    De akár készíthetjük úgy is, hogy a tésztás-húsos keveréket kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe terítjük, sajttal megszórjuk és forró sütőben kb 10-15 perc alatt összesütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá