Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi ravioli, parmezános burgonyatöltelékkel recept

Házi ravioli, parmezános burgonyatöltelékkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só
    • kb 20 dkg liszt

    Töltelék:

    • 20 dkg burgonya
    • 3 ek parmezán
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • só, bors

    Továbbá:

    • 1 ek vaj
    • pár zsályalevél
    • bacon

    Elkészítése:

    A tésztához összegyúrjuk a tojásokat és a sót annyi liszttel, amennyit felvesz a tojás, majd letakarva szobahőmérsékleten pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval.

    A tésztát tésztanyújtó géppel vagy kézzel 2 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, a töltelékből diónyi gombócokat formázunk és elhelyezzük a tésztacsík alsó felén egymástól kb 6-7 cm-es távolságra, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztarészt.

    A töltelék körül kinyomkodjuk a levegőt és egy hullámos szélű linzerkiszúróval (kb 6-7 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.

    A raviolikat lobogó, sós vízben kb 2-3 perc alatt kifőzzük.

    Egy serpenyőben vajat hevítünk, átpirítjuk rajta a felaprított zsályát és összeforgatjuk a raviolival. Sült baconnel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá