Házi ravioli, parmezános burgonyatöltelékkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 1 mk só
  • kb 20 dkg liszt

Töltelék:

  • 20 dkg burgonya
  • 3 ek parmezán
  • 1 tojássárgája
  • só, bors

Továbbá:

  • 1 ek vaj
  • pár zsályalevél
  • bacon

Elkészítése:

A tésztához összegyúrjuk a tojásokat és a sót annyi liszttel, amennyit felvesz a tojás, majd letakarva szobahőmérsékleten pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval.

A tésztát tésztanyújtó géppel vagy kézzel 2 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, a töltelékből diónyi gombócokat formázunk és elhelyezzük a tésztacsík alsó felén egymástól kb 6-7 cm-es távolságra, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztarészt.

A töltelék körül kinyomkodjuk a levegőt és egy hullámos szélű linzerkiszúróval (kb 6-7 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.

A raviolikat lobogó, sós vízben kb 2-3 perc alatt kifőzzük.

Egy serpenyőben vajat hevítünk, átpirítjuk rajta a felaprított zsályát és összeforgatjuk a raviolival. Sült baconnel tálaljuk.