Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frutti di mare recept

Frutti di mare
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 ek olaj
    • 25 dkg tenger gyümölcse (bébipolip, tintahal, rák és feketekagylóhús)
    • 15 dkg páncélos főtt óriásgarnéla
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 db paradicsom
    • 1 ek paradicsompüré
    • 1 kk só
    • 1 tk aprított bazsalikom
    • 1 tk aprított petrezselyemzöld
    • 1 csipet őrölt kömény
    • 1/2 kg spagetti tészta

    Elkészítése:

    Egy wokban felhevítjük az olajat és aranysárgára sütjük benne a fokhagymagerezdeket.

    Ezután beletesszük a tenger gyümölcseit és a páncélos garnélákat, majd pár perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük a bort és 20-25 perc alatt gyakran kevergetve/átforgatva készre főzzük.

    Mialatt főnek a rákok, egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk 1 kk sót és a tésztát 3-4 perc alatt roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük és félretesszük.

    A wokban megfőtt lédús ételhez keverjük a paradicsomszószt, beletesszük a tésztát és 1-2 perc alatt beforraljuk, míg a tészta magába szívja a szaft nagyját és készre puhul.

    Citromszeletekkel együtt parmezánt ráreszelve még forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá