Frutti di mare

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • 25 dkg tenger gyümölcse (bébipolip, tintahal, rák és feketekagylóhús)
  • 15 dkg páncélos főtt óriásgarnéla
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 kk só
  • 1 tk aprított bazsalikom
  • 1 tk aprított petrezselyemzöld
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1/2 kg spagetti tészta

Elkészítése:

Egy wokban felhevítjük az olajat és aranysárgára sütjük benne a fokhagymagerezdeket.

Ezután beletesszük a tenger gyümölcseit és a páncélos garnélákat, majd pár perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük a bort és 20-25 perc alatt gyakran kevergetve/átforgatva készre főzzük.

Mialatt főnek a rákok, egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk 1 kk sót és a tésztát 3-4 perc alatt roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük és félretesszük.

A wokban megfőtt lédús ételhez keverjük a paradicsomszószt, beletesszük a tésztát és 1-2 perc alatt beforraljuk, míg a tészta magába szívja a szaft nagyját és készre puhul.

Citromszeletekkel együtt parmezánt ráreszelve még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!