Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csukapaprikás kapros-túrós tésztával recept

Csukapaprikás kapros-túrós tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 2 ek őrölt paprika
    • só ízlés szerint
    • 1,5 kg csuka
    • 1 dl tejföl
    • 2 ek liszt

    Továbbá:

    • tészta
    • túró
    • kapor

    Elkészítése:

    A zsírt felolvasztjuk, ez idő alatt a besózott haldarabokat megforgatjuk 1 ek pirospaprikával elkevert lisztben és a zsíron hirtelen megpirítjuk minden oldalukat (nem kell átsütni).

    Kivesszük őket a zsírból, amibe aztán beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabol paprikát és paradicsomot. Lecsóalapot készítünk.

    Nagyjából 5 perc után megszórjuk a maradék pirospaprikával, visszatesszük bele a halat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Picit a szaftot is sózzuk meg. Fedő alatt nagyjából 15 perc alatt puhára fő.

    Amíg fő a halunk, főzzük ki a tésztát is a zacskón előírtaknak megfelelően.

    Ha megfőtt a hal, a tejfölt simára keverjük egy ek liszttel meg egy pici hideg vizzel (habverővel a legkönnyebb), majd a meleg szaftból is keverünk hozzá (hőkiegyenlítés)…..behabarjuk vele a halat.

    Pár percet még rottyantunk rajta.

    A leszűrt tésztát megszórjuk túróval és apróra vágott kaporral és a paprikással együtt tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá