Csukapaprikás kapros-túrós tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 ek őrölt paprika
  • só ízlés szerint
  • 1,5 kg csuka
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt

Továbbá:

  • tészta
  • túró
  • kapor

Elkészítése:

A zsírt felolvasztjuk, ez idő alatt a besózott haldarabokat megforgatjuk 1 ek pirospaprikával elkevert lisztben és a zsíron hirtelen megpirítjuk minden oldalukat (nem kell átsütni).

Kivesszük őket a zsírból, amibe aztán beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabol paprikát és paradicsomot. Lecsóalapot készítünk.

Nagyjából 5 perc után megszórjuk a maradék pirospaprikával, visszatesszük bele a halat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Picit a szaftot is sózzuk meg. Fedő alatt nagyjából 15 perc alatt puhára fő.

Amíg fő a halunk, főzzük ki a tésztát is a zacskón előírtaknak megfelelően.

Ha megfőtt a hal, a tejfölt simára keverjük egy ek liszttel meg egy pici hideg vizzel (habverővel a legkönnyebb), majd a meleg szaftból is keverünk hozzá (hőkiegyenlítés)…..behabarjuk vele a halat.

Pár percet még rottyantunk rajta.

A leszűrt tésztát megszórjuk túróval és apróra vágott kaporral és a paprikással együtt tálaljuk.