Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós csusza recept

Túrós csusza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csusza tészta (vagy fodros nagy kocka)
    • 25 dkg tehéntúró
    • egy doboz tejföl (345 g) + tejföl a tálaláshoz
    • 20 dkg erdélyi szalonna
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 evőkanál zsír

    Elkészítése:

    Az apró kockára vágott szalonnát kevés zsíron pirítsuk meg.

    A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet és egy sütőedénybe csúsztatjuk. Meglocsoljuk a szalonnazsírral és a pirított zsalonna felét rászórjuk. Ezután jól keverjük össze.

    A túrót törjük át villával és dolgozzuk össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan forgassuk össze a tésztával.

    A tetejét elsimítjuk és a félretett pirított szalonnával megszórjuk.

    Előmelegített, kb 200 fokos sütőben 15 perc alatt süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon.

    Az egésznek az a titka, hogy amikor az étel elkészül, akkor laza és szaftos maradjon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá