Túrós csusza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós csusza

Hozzávalók:

  • 30 dkg csusza tészta (vagy fodros nagy kocka)
  • 25 dkg tehéntúró
  • egy doboz tejföl (345 g) + tejföl a tálaláshoz
  • 20 dkg erdélyi szalonna
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítése:

Az apró kockára vágott szalonnát kevés zsíron pirítsuk meg.

A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet és egy sütőedénybe csúsztatjuk. Meglocsoljuk a szalonnazsírral és a pirított zsalonna felét rászórjuk. Ezután jól keverjük össze.

A túrót törjük át villával és dolgozzuk össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan forgassuk össze a tésztával.

A tetejét elsimítjuk és a félretett pirított szalonnával megszórjuk.

Előmelegített, kb 200 fokos sütőben 15 perc alatt süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon.

Az egésznek az a titka, hogy amikor az étel elkészül, akkor laza és szaftos maradjon.