Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai ragu eredeti olasz recept alapján recept

Bolognai ragu eredeti olasz recept alapján
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg szeletelt pancetta
    • 50 dkg darálthús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 rúd szárzeller
    • 1 kisebb sárgarépa
    • 1/2 pohár száraz vörösbor
    • 1 pohár zsíros tej
    • olívaolaj
    • 1 ek vaj
    • kb 70 dkg passzírozott paradicsom
    • só, bors

    Elkészítése:

    A hagymát és a répát meghámozzuk, majd apróra vágjuk mindkettőt. A zellert megmossuk, majd azt is felkarikázzuk.

    Egy nagyobb serpenyőben az olajat és a vajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, répát és a zellert, majd az egészet addig pirítjuk, amíg a répa a színét el nem veszíti.

    Ekkor hozzáadjuk a pancettát és jól átpirítjuk. Mikor kissé összeesett a szalonna, akkor a húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.

    Ezután felöntjük a borral és hagyjuk, hogy elpárologjon. Amikor már nem érződik az alkohol illata, akkor hozzáadjuk a tejet és elkezdjük főzni a ragut. Közben sózzuk és borsozzuk.

    Felöntjük a ragut a paradicsommal és felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük. Közben, ha szükséges, akkor még kevés vízzel vagy paradicsommal még felöntjük, ha nagyon sűrű lenne a ragu.

    A kész ragut kifőtt tagliatelle tésztával és parmezánnal tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá