Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconös, hagymás krumpli lángos recept

Baconös, hagymás krumpli lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A lángoshoz:

    • 1 kg burgonya /vagy maradék főtt krumpli/
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg bacon szalonna
    • őrölt fekete bors
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg finom liszt /amennyit a krumpli felvesz/

    A mártogatóshoz:

    • 4 dl joghurt
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 szál újhagyma
    • 3-4 levél medvehagyma /elhagyható/
    • 1/2 szál póréhagyma
    • őrölt fekete bors

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    Előkészítés:A hagymákat apróra a bacont vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük.

    Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, még melegen krumplinyomón áttörjük. A bacont kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Két-három percig dinszteljük. Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Egyforma gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk és olajban kisütjük. A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és a borssal. A lángosokat a hagymás joghurttal tálaljuk.

    Készíthetjük maradék főtt krumpliból is!
    Adhatunk mellé más öntetet vagy mártogatóst is! /aki nem szereti vagy nem eheti a sok hagymát/
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá