Baconös, hagymás krumpli lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A lángoshoz:

  • 1 kg burgonya /vagy maradék főtt krumpli/
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg bacon szalonna
  • őrölt fekete bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg finom liszt /amennyit a krumpli felvesz/

A mártogatóshoz:

  • 4 dl joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 3-4 levél medvehagyma /elhagyható/
  • 1/2 szál póréhagyma
  • őrölt fekete bors

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

Előkészítés:A hagymákat apróra a bacont vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük.

Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, még melegen krumplinyomón áttörjük. A bacont kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Két-három percig dinszteljük. Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Egyforma gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk és olajban kisütjük. A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és a borssal. A lángosokat a hagymás joghurttal tálaljuk.

Készíthetjük maradék főtt krumpliból is!
Adhatunk mellé más öntetet vagy mártogatóst is! /aki nem szereti vagy nem eheti a sok hagymát/
Jó étvágyat kívánok hozzá!!