Zöldborsó fűszeres húskosárban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húskosárhoz:
- 25 dkg darált pulykahús
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 piros pritaminpaprika apróra vágva
- 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- ízlés szerint aprított friss snidling, kakukkfű és petrezselyemzöld
- 5-10 dkg zöldborsó
- 3 dkg reszelt ementáli sajt
Körethez:
- 10 dkg vékonyra szelt gombafej
- 5 dkg kockázott kolozsvári szalonna
- 5 dkg karikára szelt póréhagyma
- 2-3 csemege uborka kockázva
- ízlés szerint bors kakukkfű
Zöldborsós kenyérhez:
- 3 marék zöldborsó
- 1 kisebb cukkini
- 3-4 ek átszitált liszt
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 g kockázott juhsajt
- 4 dkg reszelt kemény sajt
- 1/2dl tej
- 1/4 dl olívaolaj
- 1 kk porélesztő
- só, bors aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húskosarakhoz a hozzávalókat összekeverem. A húsból kisebb alma méretű golyókat formázok, majd kis mélyedést nyomok bele. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütöm.
A zöldborsót megfőzöm sós vízben, majd a kosarakban levő mélyedésekbe helyezem, megszórom reszelt sajttal és melegen tartom.
A körethez egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a hagymát, majd a gomba hozzáadása után fűszerezem és készre sütöm.
A zöldborsós kenyérhez a zöldborsót megfőzöm és hűlni hagyom. A cukkinit krumplireszelőn lereszelem sózom és 5 perc után kinyomkodom a levét és a borsóhoz teszem.
Egy tálban a lisztet összekeverem az élesztővel, majd a tejjel, a olajjal, sajtokkal és a fűszerekkel.Hozzáadom a zöldségeket és végül óvatosan a habosra felvert tojást és az egészet jól összekeverem.
Sütőpapírral bélelt őzgerincformába teszem a zöldséges masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon 35 perc alatt megsütöm.
Tűpróba után kiveszem a sütőből és 10 perc állás után leveszem a sütőpapírt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »