Zöldborsó fűszeres húskosárban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húskosárhoz:
- 25 dkg darált pulykahús
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 piros pritaminpaprika apróra vágva
- 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- ízlés szerint aprított friss snidling, kakukkfű és petrezselyemzöld
- 5-10 dkg zöldborsó
- 3 dkg reszelt ementáli sajt
Körethez:
- 10 dkg vékonyra szelt gombafej
- 5 dkg kockázott kolozsvári szalonna
- 5 dkg karikára szelt póréhagyma
- 2-3 csemege uborka kockázva
- ízlés szerint bors kakukkfű
Zöldborsós kenyérhez:
- 3 marék zöldborsó
- 1 kisebb cukkini
- 3-4 ek átszitált liszt
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 g kockázott juhsajt
- 4 dkg reszelt kemény sajt
- 1/2dl tej
- 1/4 dl olívaolaj
- 1 kk porélesztő
- só, bors aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húskosarakhoz a hozzávalókat összekeverem. A húsból kisebb alma méretű golyókat formázok, majd kis mélyedést nyomok bele. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütöm.
A zöldborsót megfőzöm sós vízben, majd a kosarakban levő mélyedésekbe helyezem, megszórom reszelt sajttal és melegen tartom.
A körethez egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a hagymát, majd a gomba hozzáadása után fűszerezem és készre sütöm.
A zöldborsós kenyérhez a zöldborsót megfőzöm és hűlni hagyom. A cukkinit krumplireszelőn lereszelem sózom és 5 perc után kinyomkodom a levét és a borsóhoz teszem.
Egy tálban a lisztet összekeverem az élesztővel, majd a tejjel, a olajjal, sajtokkal és a fűszerekkel.Hozzáadom a zöldségeket és végül óvatosan a habosra felvert tojást és az egészet jól összekeverem.
Sütőpapírral bélelt őzgerincformába teszem a zöldséges masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon 35 perc alatt megsütöm.
Tűpróba után kiveszem a sütőből és 10 perc állás után leveszem a sütőpapírt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »