Hozzávalók:
Húskosárhoz:
Körethez:
Zöldborsós kenyérhez:
Elkészítése:
A húskosarakhoz a hozzávalókat összekeverem. A húsból kisebb alma méretű golyókat formázok, majd kis mélyedést nyomok bele. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütöm.
A zöldborsót megfőzöm sós vízben, majd a kosarakban levő mélyedésekbe helyezem, megszórom reszelt sajttal és melegen tartom.
A körethez egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a hagymát, majd a gomba hozzáadása után fűszerezem és készre sütöm.
A zöldborsós kenyérhez a zöldborsót megfőzöm és hűlni hagyom. A cukkinit krumplireszelőn lereszelem sózom és 5 perc után kinyomkodom a levét és a borsóhoz teszem.
Egy tálban a lisztet összekeverem az élesztővel, majd a tejjel, a olajjal, sajtokkal és a fűszerekkel.Hozzáadom a zöldségeket és végül óvatosan a habosra felvert tojást és az egészet jól összekeverem.
Sütőpapírral bélelt őzgerincformába teszem a zöldséges masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon 35 perc alatt megsütöm.
Tűpróba után kiveszem a sütőből és 10 perc állás után leveszem a sütőpapírt.