Zöldborsó fűszeres húskosárban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húskosárhoz:

  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 nagyobb tojás
  • 1/2 piros pritaminpaprika apróra vágva
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só, bors
  • ízlés szerint aprított friss snidling, kakukkfű és petrezselyemzöld
  • 5-10 dkg zöldborsó
  • 3 dkg reszelt ementáli sajt

Körethez:

  • 10 dkg vékonyra szelt gombafej
  • 5 dkg kockázott kolozsvári szalonna
  • 5 dkg karikára szelt póréhagyma
  • 2-3 csemege uborka kockázva
  • ízlés szerint bors kakukkfű

Zöldborsós kenyérhez:

  • 3 marék zöldborsó
  • 1 kisebb cukkini
  • 3-4 ek átszitált liszt
  • 1 nagyobb tojás
  • 10 g kockázott juhsajt
  • 4 dkg reszelt kemény sajt
  • 1/2dl tej
  • 1/4 dl olívaolaj
  • 1 kk porélesztő
  • só, bors aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húskosarakhoz a hozzávalókat összekeverem. A húsból kisebb alma méretű golyókat formázok, majd kis mélyedést nyomok bele. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom.

Előmelegített, 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütöm.

A zöldborsót megfőzöm sós vízben, majd a kosarakban levő mélyedésekbe helyezem, megszórom reszelt sajttal és melegen tartom.

A körethez egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a hagymát, majd a gomba hozzáadása után fűszerezem és készre sütöm.

A zöldborsós kenyérhez a zöldborsót megfőzöm és hűlni hagyom. A cukkinit krumplireszelőn lereszelem sózom és 5 perc után kinyomkodom a levét és a borsóhoz teszem.

Egy tálban a lisztet összekeverem az élesztővel, majd a tejjel, a olajjal, sajtokkal és a fűszerekkel.Hozzáadom a zöldségeket és végül óvatosan a habosra felvert tojást és az egészet jól összekeverem.

Sütőpapírral bélelt őzgerincformába teszem a zöldséges masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon 35 perc alatt megsütöm.

Tűpróba után kiveszem a sütőből és 10 perc állás után leveszem a sütőpapírt.