Zöldborsó fűszeres húskosárban

Hozzávalók 5 fő részére

Hozzávalók:
Húskosárhoz:

  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 nagyobb tojás
  • 1/2 piros pritaminpaprika apróra vágva
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só, bors
  • ízlés szerint aprított friss snidling, kakukkfű és petrezselyemzöld
  • 5-10 dkg zöldborsó
  • 3 dkg reszelt ementáli sajt

Körethez:

  • 10 dkg vékonyra szelt gombafej
  • 5 dkg kockázott kolozsvári szalonna
  • 5 dkg karikára szelt póréhagyma
  • 2-3 csemege uborka kockázva
  • ízlés szerint bors kakukkfű

Zöldborsós kenyérhez:

  • 3 marék zöldborsó
  • 1 kisebb cukkini
  • 3-4 ek átszitált liszt
  • 1 nagyobb tojás
  • 10 g kockázott juhsajt
  • 4 dkg reszelt kemény sajt
  • 1/2dl tej
  • 1/4 dl olívaolaj
  • 1 kk porélesztő
  • só, bors aprított petrezselyemzöld