Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás pulykazúza pörkölt recept

Vargányás pulykazúza pörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A pörkölthöz:

    • 1,4 kg pulykazúza
    • 30 dkg vargánya
    • 20 dkg zsír
    • 40 dkg vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg paprika
    • 10 dkg paradicsom
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • egész kömény
    • törött bors

    A nokedlihez:

    • 10 dkg főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg zsír (mindegy milyen)
    • 4 dkg banánliszt (vagy gesztenyeliszt)
    • 1 csapott kávéskanál só (elég sokat igényel a liszt édes íze miatt)

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsírban megpirítjuk.

    Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük benne és kevés vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a kockára vágott zúzát, a köménymagot és a fokhagymát. Ízesítjük sóval, törött borssal és zsírjára pirítjuk. Közben hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát.

    Amikor már majdnem teljesen megpuhult a zúza, akkor hozzáadjuk a kockára vágott gombát és együtt készre pároljuk.

    Nokedlivel tálaljuk, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk.

    Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére tényleg csak 1-2 perc kell neki).

    Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Esetleg kesutejfölt is kínálhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá