Vargányás pulykazúza pörkölt recept

Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 1,4 kg pulykazúza
- 30 dkg vargánya
- 20 dkg zsír
- 40 dkg vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg paprika
- 10 dkg paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- egész kömény
- törött bors
- só
A nokedlihez:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsírban megpirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük benne és kevés vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a kockára vágott zúzát, a köménymagot és a fokhagymát. Ízesítjük sóval, törött borssal és zsírjára pirítjuk. Közben hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát.
Amikor már majdnem teljesen megpuhult a zúza, akkor hozzáadjuk a kockára vágott gombát és együtt készre pároljuk.
Nokedlivel tálaljuk, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk.
Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére tényleg csak 1-2 perc kell neki).
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Esetleg kesutejfölt is kínálhatunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »