Vargányás pulykazúza pörkölt recept

Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 1,4 kg pulykazúza
- 30 dkg vargánya
- 20 dkg zsír
- 40 dkg vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg paprika
- 10 dkg paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- egész kömény
- törött bors
- só
A nokedlihez:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsírban megpirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük benne és kevés vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a kockára vágott zúzát, a köménymagot és a fokhagymát. Ízesítjük sóval, törött borssal és zsírjára pirítjuk. Közben hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát.
Amikor már majdnem teljesen megpuhult a zúza, akkor hozzáadjuk a kockára vágott gombát és együtt készre pároljuk.
Nokedlivel tálaljuk, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk.
Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére tényleg csak 1-2 perc kell neki).
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Esetleg kesutejfölt is kínálhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »