Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta pulykahúsból recept

Töltött káposzta pulykahúsból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg savanyú káposzta
    • 10-12 db káposztalevél (savanyított)

    Töltelékhez:

    • 1 kg darált pulyka felsőcomb
    • 40-50 dkg füstölt pulykacomb
    • 25 dkg pulykakolbász (füstölt)
    • 15 dkg rizs (főzés nélkül)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál libazsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint szemes bors
    • ízlés szerint babérlevél

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint tejföl

    Elkészítése:

    A pulykacombot daráljuk le.

    Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinszteljük meg, majd keverjük el a törött paprikát benne. Ha kihűlt, adjuk a darált húshoz a hagymás keveréket, a tojást, rizst, és a fűszereket. Keverjük jól össze a húst a fűszerekkel.

    Vágjuk karikákra a kolbászt.

    A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki. Ha túlságosan savanyú lenne, többször mossuk át folyó vízzel. A leveleket is mossuk át, majd vágjuk ki a vastagabb ereket belőle.

    A káposzta egy részét rakjuk a fazékba, majd tegyük rá a kolbászkarikák felét. Tegyünk rá babérlevelet, szemes borsot. A káposztaleveleket vágjuk félbe. A félbevágott levelekre rakjunk kb 1 evőkanálnyi tölteléket és tekerjük fel.

    A megtöltött káposzta levelek mellé rakjunk a húsból csupasz gombócokat. Fedjük be egy réteg káposztával, majd rakjuk hozzá a pulykacombot, ami mellé rakjunk ismét gombócokat és a maradék kolbászt. Szórjuk meg szemes borssal a gombócokat és rakjunk rá még 3-4 babérlevelet. Ismét fedjük be káposztával a gombócokat, majd adjunk hozzá kb 1,5-2 liter vizet és forraljuk fel.

    Forrás után takarék lángon kb 1,5-2 óra alatt főzzük készre. Ízlés szerint tálaljuk friss kenyérrel, tejföllel meglocsolva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá