Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös csirkepaprikás recept

Tejfölös csirkepaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál (liba vagy más) zsír
    • 10 dkg füstölt szalonna felvágva
    • 1,5 kg csirke (nálam egy egész volt feldarabolva)
    • 30 dkg vöröshagyma feldarabolva
    • 5 gerezd fokhagyma feldarabolva
    • 1 közepes paradicsom feldarabolva
    • 1 tv paprika feldarabolva
    • 1,5 liter alaplé vagy víz
    • 3 púpozott teáskanál édesnemes pirospaprika
    • ízlés szerint só
    • 2 evőkanál tejföl vagy felesben tejszín
    • 1 teáskanál liszt

    Elkészítése:

    A szalonna csíkokat kevés zsiradék hozzáadásával szép ropogósra sütjük. A megsült szalonna darabokat kivesszük az edényből.

    A kisülő zsírra rátesszük a sózott, borsozott csirkedarabokat, majd jól jól körbe pirítjuk.

    A megpirult csirkedarabokat kivesszük az edényből. Ha kell, teszünk még kevés zsiradékot a fazékba, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát és üvegesre pirítjuk.

    Hozzárakjuk a paradicsomot, paprikát és a törött paprikát. Ekkor felöntjük 2 dl alaplével, zsírjára pirítjuk és újabb 2 dl folyadékkal önjük fel, elkeverjük és belepakoljuk az előpirított csirkerészeket.

    Felöntjük újabb 2 dl alaplével és egészen addig pároljuk, míg finoman lepirul a szaft és a hús az edény alján, majd újabb adag (kb 3-4 dl) alaplével öntjük fel a paprikás alapot és lefedve puhára főzzük a csirkét.

    A tejfölt és a lisztet habverővel összekeverjük egy tálban, hozzákanalazunk a csirke szaftjából, elkeverjük és az egészet hozzáöntjük a csirkéhez. Állandó keveréssel jól beforraljuk a mártást.

    Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá