Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szicíliai húsgombóc recept

Szicíliai húsgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 evőkanál étolaj vagy kókuszzsír
    • 2 gerezd fokhagyma
    • fél liter sűrített paradicsom
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt

    A húsgombóchoz:

    • 2 dl tej
    • 1 GM zsemle vagy 1 szelet GM kenyér
    • fél kg darált pulykahús
    • 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • oregánó ízlés szerint
    • bazsalikom ízlés szerint
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Először a gombóckákat készítjük el.

    A zsemlére több részletben adagoljuk a tejet, mivel a GM kenyeret szinte lehetetlen kifacsarni, így csak annyi tejet adunk hozzá, hogy puha morzsalékos massza legyen.

    Ezt követően az összes többi hozzávalóból jól formázható masszát gyúrunk, a fűszereket ízlés szerint adagoljuk (én egy-egy teáskanállal tettem bele oregánót és bazsalikomot, illetve sót is, borsot csak úgy érzéssel frissen őröltem rá).

    Diónyi gombócokat formálunk a masszából és egy tálcára sorakoztatjuk azokat.

    A paradicsommártáshoz, az olajon vagy kókuszzsíron kissé megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a sűrített paradicsomot és még kb fél liter vizet, sóval, pici cukorral ízesítjük, összeforraljuk, majd beledobáljuk a gombócokat és kb fél óra alatt készre főzzük.

    Tészta körettel kínáljuk.

    Tipp:

    Gyorsan elkészül, így akár egy rohanós hétköznapba is csempészhetünk egy kis olaszos ízvilágot.
    Ha édesebben szeretjük a mártást tehetünk bele több cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá