Szicíliai húsgombóc recept
Hozzávalók:
- 5 evőkanál étolaj vagy kókuszzsír
- 2 gerezd fokhagyma
- fél liter sűrített paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt
- só
A húsgombóchoz:
- 2 dl tej
- 1 GM zsemle vagy 1 szelet GM kenyér
- fél kg darált pulykahús
- 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- oregánó ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
Először a gombóckákat készítjük el.
A zsemlére több részletben adagoljuk a tejet, mivel a GM kenyeret szinte lehetetlen kifacsarni, így csak annyi tejet adunk hozzá, hogy puha morzsalékos massza legyen.
Ezt követően az összes többi hozzávalóból jól formázható masszát gyúrunk, a fűszereket ízlés szerint adagoljuk (én egy-egy teáskanállal tettem bele oregánót és bazsalikomot, illetve sót is, borsot csak úgy érzéssel frissen őröltem rá).
Diónyi gombócokat formálunk a masszából és egy tálcára sorakoztatjuk azokat.
A paradicsommártáshoz, az olajon vagy kókuszzsíron kissé megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a sűrített paradicsomot és még kb fél liter vizet, sóval, pici cukorral ízesítjük, összeforraljuk, majd beledobáljuk a gombócokat és kb fél óra alatt készre főzzük.
Tészta körettel kínáljuk.
Tipp:
Gyorsan elkészül, így akár egy rohanós hétköznapba is csempészhetünk egy kis olaszos ízvilágot.
Ha édesebben szeretjük a mártást tehetünk bele több cukrot.