Szicíliai húsgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szicíliai húsgombóc

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál étolaj vagy kókuszzsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél liter sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt

A húsgombóchoz:

  • 2 dl tej
  • 1 GM zsemle vagy 1 szelet GM kenyér
  • fél kg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • oregánó ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 1 tojás

Elkészítése:

Először a gombóckákat készítjük el.

A zsemlére több részletben adagoljuk a tejet, mivel a GM kenyeret szinte lehetetlen kifacsarni, így csak annyi tejet adunk hozzá, hogy puha morzsalékos massza legyen.

Ezt követően az összes többi hozzávalóból jól formázható masszát gyúrunk, a fűszereket ízlés szerint adagoljuk (én egy-egy teáskanállal tettem bele oregánót és bazsalikomot, illetve sót is, borsot csak úgy érzéssel frissen őröltem rá).

Diónyi gombócokat formálunk a masszából és egy tálcára sorakoztatjuk azokat.

A paradicsommártáshoz, az olajon vagy kókuszzsíron kissé megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a sűrített paradicsomot és még kb fél liter vizet, sóval, pici cukorral ízesítjük, összeforraljuk, majd beledobáljuk a gombócokat és kb fél óra alatt készre főzzük.

Tészta körettel kínáljuk.

Tipp:

Gyorsan elkészül, így akár egy rohanós hétköznapba is csempészhetünk egy kis olaszos ízvilágot.
Ha édesebben szeretjük a mártást tehetünk bele több cukrot.