Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
Elkészítése:
Először a gombóckákat készítjük el.
A zsemlére több részletben adagoljuk a tejet, mivel a GM kenyeret szinte lehetetlen kifacsarni, így csak annyi tejet adunk hozzá, hogy puha morzsalékos massza legyen.
Ezt követően az összes többi hozzávalóból jól formázható masszát gyúrunk, a fűszereket ízlés szerint adagoljuk (én egy-egy teáskanállal tettem bele oregánót és bazsalikomot, illetve sót is, borsot csak úgy érzéssel frissen őröltem rá).
Diónyi gombócokat formálunk a masszából és egy tálcára sorakoztatjuk azokat.
A paradicsommártáshoz, az olajon vagy kókuszzsíron kissé megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a sűrített paradicsomot és még kb fél liter vizet, sóval, pici cukorral ízesítjük, összeforraljuk, majd beledobáljuk a gombócokat és kb fél óra alatt készre főzzük.
Tészta körettel kínáljuk.
Gyorsan elkészül, így akár egy rohanós hétköznapba is csempészhetünk egy kis olaszos ízvilágot.
Ha édesebben szeretjük a mártást tehetünk bele több cukrot.