Szezámos teriyaki csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkeszárny
- 1 ek szezámmag
- 2 ek teriyaki szósz
- 1 friss, piros chili
- 2 szál újhagyma
- 1 korty vörösborecet
Elkészítése:
A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd félretesszük.
Kevés olajat melegítünk a serpenyőben, majd a csirkeszárnyak mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a teriyaki szószt és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a húsokat.
A chilit felkarikázzuk és azt is rászórjuk a húsokra.
35-40 percig főzzük, közben néhányszor megforgatjuk a húsokat. Ez idő alatt a hús megpuhul, a szaftja besűrűsödik és ragacsos lesz. Ráöntjük a borecetet és óvatosan összekeverjük, majd beleszórjuk a felkarikázott hagymát. Végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »