Szezámos teriyaki csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkeszárny
- 1 ek szezámmag
- 2 ek teriyaki szósz
- 1 friss, piros chili
- 2 szál újhagyma
- 1 korty vörösborecet
Elkészítése:
A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd félretesszük.
Kevés olajat melegítünk a serpenyőben, majd a csirkeszárnyak mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a teriyaki szószt és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a húsokat.
A chilit felkarikázzuk és azt is rászórjuk a húsokra.
35-40 percig főzzük, közben néhányszor megforgatjuk a húsokat. Ez idő alatt a hús megpuhul, a szaftja besűrűsödik és ragacsos lesz. Ráöntjük a borecetet és óvatosan összekeverjük, majd beleszórjuk a felkarikázott hagymát. Végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »