Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos csirkecombok tepsiben sütve recept

Szezámmagos csirkecombok tepsiben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alsó-felső csirkecomb

    A páchoz:

    • 2 dl natúr joghurt
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 tk só
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

    A panírozáshoz:

    • 15 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tej
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 1 ek szezámmag

    A locsoláshoz:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A combokat ketté vágjuk, megtisztítjuk, megmossuk.

    A joghurttal elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Nylon zacskóba tesszük a combokat, majd ráöntjük a keveréket.

    A zacskó száját bekötjük és jól összerázzuk az öntettel.

    1 órára hűtőbe tesszük, addig egy tepsit vékonyan étolajjal kikenjük.

    A tojásokat a tejjel sóval felverjük, a zsemlemorzsával összekeverjük a szezámmagot.

    A combokat először lisztbe, majd tojásba és a szezámmagos morzsába forgatjuk.

    Tepsibe rakjuk és étolajjal meglocsoljuk.

    Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és fél órára 200 fokos sütőbe tesszük.

    A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük negyed órára.

    Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá