Szezámmagos csirkecombok tepsiben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szezámmagos csirkecombok tepsiben sütve

Hozzávalók:

  • 1 kg alsó-felső csirkecomb

A páchoz:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk só
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

A panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek tej
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag

A locsoláshoz:

  • étolaj

Elkészítése:

A combokat ketté vágjuk, megtisztítjuk, megmossuk.

A joghurttal elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Nylon zacskóba tesszük a combokat, majd ráöntjük a keveréket.

A zacskó száját bekötjük és jól összerázzuk az öntettel.

1 órára hűtőbe tesszük, addig egy tepsit vékonyan étolajjal kikenjük.

A tojásokat a tejjel sóval felverjük, a zsemlemorzsával összekeverjük a szezámmagot.

A combokat először lisztbe, majd tojásba és a szezámmagos morzsába forgatjuk.

Tepsibe rakjuk és étolajjal meglocsoljuk.

Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és fél órára 200 fokos sütőbe tesszük.

A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük negyed órára.

Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.