Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogósra sült csirkecombok recept

Ropogósra sült csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 2 egész csirkecomb
    • csipet só oldalanként
    • csipet vegeta oldalanként
    • fél-fél csipet fokhagyma granulátum oldalanként
    • 2 ek olívaolaj a csirke pirításához
    • néhány csepp olívaolaj a sütőtál kikenéséhez

    Körethez:

    • 20 dkg kuszkusz
    • 2 dl forró víz
    • 2 dkg vaj
    • 1 vastagabb szál újhagyma
    • 1 mk só

    Elkészítése:

    A combokat megtisztítom, megmosom, papírtörlőn leitatom róluk a vizet.

    Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és ráteszem a húsokat. Közepesnél semmiképp ne legyen magasabb a hőfok! Legyetek nagyon óvatosak, eléggé fröcsköl!

    Fedő alatt (amit igazából csak pajzsként használok) oldalanként 5-5 percig pirítom.

    Egy jénai tálba néhány csepp olajat csepegtetek, elkenem, majd rászedem a kissé megpirult húsokat, “fejjel lefelé”. Mindkét oldalukat sózom, meghintem vegetával, illetve fokhagyma granulátummal.

    Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben 50 percig sütöm. Leveszem róla a fóliát, leöntöm a keletkezett szaft nagy részét. A combokat megfordítom, meglocsolom a tálban maradt lével és további 10 percig, már fólia nélkül, 200 fokon pirítom a sütőben.

    A kuszkuszt egy kis lábasba öntöm. Hozzáadom a sót és a vajat. Leöntöm vízzel, egyszer elkeverem, majd fedő alatt 5 percig állni hagyom, hogy a gőzben megpuhuljon. Ezután villával fellazítom. Az újhagymát felkarikázom, majd a puha kuszkuszhoz keverem.

    A kuszkusz magában is fantasztikus szerintem, aromája a vajjal valami egészen különleges párost alkot. A csirkével kiegészülve nem is kívánhatnánk magunknak ennél tökéletesebb ebédet.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá