Ropogósra sült csirkecombok recept
Hozzávalók:
Húshoz:
- 2 egész csirkecomb
- csipet só oldalanként
- csipet vegeta oldalanként
- fél-fél csipet fokhagyma granulátum oldalanként
- 2 ek olívaolaj a csirke pirításához
- néhány csepp olívaolaj a sütőtál kikenéséhez
Körethez:
- 20 dkg kuszkusz
- 2 dl forró víz
- 2 dkg vaj
- 1 vastagabb szál újhagyma
- 1 mk só
Elkészítése:
A combokat megtisztítom, megmosom, papírtörlőn leitatom róluk a vizet.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és ráteszem a húsokat. Közepesnél semmiképp ne legyen magasabb a hőfok! Legyetek nagyon óvatosak, eléggé fröcsköl!
Fedő alatt (amit igazából csak pajzsként használok) oldalanként 5-5 percig pirítom.
Egy jénai tálba néhány csepp olajat csepegtetek, elkenem, majd rászedem a kissé megpirult húsokat, “fejjel lefelé”. Mindkét oldalukat sózom, meghintem vegetával, illetve fokhagyma granulátummal.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben 50 percig sütöm. Leveszem róla a fóliát, leöntöm a keletkezett szaft nagy részét. A combokat megfordítom, meglocsolom a tálban maradt lével és további 10 percig, már fólia nélkül, 200 fokon pirítom a sütőben.
A kuszkuszt egy kis lábasba öntöm. Hozzáadom a sót és a vajat. Leöntöm vízzel, egyszer elkeverem, majd fedő alatt 5 percig állni hagyom, hogy a gőzben megpuhuljon. Ezután villával fellazítom. Az újhagymát felkarikázom, majd a puha kuszkuszhoz keverem.
A kuszkusz magában is fantasztikus szerintem, aromája a vajjal valami egészen különleges párost alkot. A csirkével kiegészülve nem is kívánhatnánk magunknak ennél tökéletesebb ebédet.
Jó étvágyat!